Martin Brandqvist: Reflections

Frostros Records CD008 / www.frostrosrecords.se / Tid: 51 min.
Martin Brandqvist dr, Inge Petersson Lindbäck ts, Mats Ingvarsson b, Johan Ohlsson p. Insp. aug-dec 2015 i studio MB, Dalby.

För vissa kan Martin Brandqvist vara ett okänt namn, men har ni hört signaturmelodin till ”Karlsson på taket”? Eller kanske sett ”Den fjärde konungen”? Eller så har ni kanske omedvetet lyssnat på hans musik, då TV-kanaler världen över har med hans musik i diverse sammanhang.

Brandqvist är alltså en TV- och filmkompositör, dessutom en multi-instrumentalist av hög klass som trakterar trumset, tvärflöjt, altflöjt, sopransax, altsax, dragspel, piano, neyflöjt, congas, djembe och vibrafon.

Skivan Reflections känns som en slags reflektion över olika intryck. Man kan höra barnprogram och klassiska tongångar som tar sig uttryck i ett jazzigt forum. Mycket fin musik, personligt och äkta!
Med sig har han Inge Petersson Lindbäck på tenorsaxofon, Mats Ingvarsson på kontrabas, Johan Ohlsson på piano och själv så spelar Brandqvist mestadels trummor. Exemplariskt spel av samtliga och extra fint när de i sina solopartier spelar över och med kompositionerna, det är då lyriken i musiken uppstår. Reflections är en mycket färgrik och medryckande skiva.

Charlotta Andersson

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser