Medi

MEDI V.17

Medi

Recenserad i OJ 6-12

MEDI
V.17

Sweet Calamity – Morse – Dorian detox – Parking – V.17 – Blåfritt/Fit chops – Visa för Lisa – Salta nötter – Hymn till Skurup
Myomusica, inget skivnummer/Eget/tid 42 min.
Ida Karlsson ts, Emeli Ek dr.
Insp i Sunnanå 14 nov 2011.
Betyg 3: •••

Två musiker som jag vet mycket lite om. Har letat på nätet men enbart hittat musik på Myspace, ingen info om bakgrund och sånt. Av sista låttiteln kan man kanske gissa att båda studerat vid musiklinjen på Skurups folkhögskola i Skåne? 

Modigt i alla fall att spela som duo. Blir naket och lite slak-lina-feeling utan tydligt komp och medmusiker att luta sig mot. Man löser dock uppgiften på ett mycket övertygande sätt med gott självförtroende och en avspänd attityd.

Ida Karlsson spelar med mustigt tilltalande ton och fin spelfantasi. Emeli Ek understödjer med varierat och rytmiskt säkert trumspel.

I botten på musiken finns ofta en bluesig stämning och man har också komponerat flera fina melodier som bildar grundstruktur i flera spår. Blåfritt/Fit chops, där Ek och Karlsson skrivet varsin ”halva”, är mera lösligt sammanfogat och innehåller ett mera frisläppt spel från båda. Som man kan gissa så har Salta nötter knyckt en flisa av Salt peanuts, dock infogad i en komposition av Emeli Ek. Kul!

Två unga musiker som låter moget och klart hörvärt i denna duo och som ska bli spännande att följa framöver. Snyggt producerad cd, med intressant omslagsbild och dessutom en fin inspelning med hög närvarokänsla.

Jan Strand

Annonser
Annonser