Bild på Music Music Music omslag

MusicMusicMusic: Everybody Digs

Bild på Music Music Music omslag

Hoob Jazz records / Hoob cd 010/Border / tid 39 min
Fabian Kallerdahl p, Bengan Blomdahl g (8), Josef Kallerdahl b, Michael Edlund dr. Insp i Göteborg i december 2007.

Music, Music, Music – Ohne kommentar – Blinded by the night – Perfekt nostalgia – Juper – Relaxing at the lot – Andra långdagen – The Joker.

Trion MusicMusicMusic är en livaktig sammanslutning med relativt grov kaliber och en lång parabel i tonflödet. Deras musik varvar allvar med humor.

Det senare märks inte minst i valet av gruppens namn samt att spela den gamla landsplågan Music, Music, Music som en gång i tidigt 1950-tal torgfördes av den gällt och oskönt ljudande Teresa Brewer. Bröderna Kallerdahls version är oerhört mycket mer spännande att vända öronen till. Melodins bridge eller stick hade i sig en inkludering av en av Brahms ungerska danser. Alltnog detta är väl det enda som kan verka nostalgi i gruppens fräscha musik.

Pianisten Fabian har ett rörligt fingerspel över klaviaturen. Samtidigt demonstrerar han i vissa partier ett eftertänksamt och försiktigt angrepp på tangenterna. Hans spel är melodiskt och genomtänkt. Ibland anfaller han dock pianot med mer kraft i händerna. Ett förhållande som gör att hans spel är rikt nyanserat. Han backas smidigt och följsamt av Michael Edlund som smiskar fram rytmiska figurer på cymbaler och trummor. Josef Kallerdahl spelar nyanserat, rytmiskt och konturerat med både uppmärksamhet och tydlig närvarokänsla. I Steve Millers The Joker smeker Bengan Blomgren fram ett antal feta ackord på elgitarren vilket skapar fin variation på anrättningen i sin helhet. Sex melodier av åtta är komponerade av Fabian Kallerdahl. Trion har framträtt i SVTs veckans konsert, och torde väl där ha väckt intresse för sin musik även om programmet som sådant var litet märkligt redigerat. Men det här är en av flera fint fungerande piano-bas-trummorgrupper Sverige.

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser