MusicMusicMusic BuenSabor

MUSICMUSICMUSIC Buen Sabor

MusicMusicMusic BuenSabor
Recenserad i OJ 6/13

 

MUSICMUSICMUSIC
Buen Sabor

Buen Sabor – Rubber Soul – Egari – Sergio Peña – Bryansk – The Fairy – Regular Routine – Dakar – Bibimbap – Iosebi

HOOB Jazz hoobcd037 / 53 min
Fabian Kallerdahl p Dynacord EC-280, Josef Kallerdahl b, Michael Edlund dr

Betyg 4: ••••

Trion MusicMusicMusic firar sitt tioårsjubileum med Buen Sabor, deras sjunde utgivna platta tillsammans. Trion vill med sina relativt täta albumreleaser jobba för kvantitet och jag finner inte att det innebär att musikens kvalitet blir lidande, ifall du som läsare skulle dra sådana slutsatser.

Musiken på Buen Sabor skulle jag beskriva som lättsam kvalitet, ett musikaliskt skämtande men med musiker som tar sitt musicerande på allvar. Skojfriska musiker finns det gott om, men jag finner ofta att musiken då hamnar i andra hand. Inte hos MusicMusicMusic, dock. Samtliga kompositioner är skrivna av Fabian Kallerdahl och de allra flesta av styckena har personlighet och medryckande grooves.

Det verkar som att den sångvänliga melodin har gått ur mode, att rytmiska grooves och hits får stor plats i ny jazz idag, kanske på bekostnad av starka melodier. Samtidigt finner jag i Fabian Kallerdahls improvisationer det fokus på melodi som jag saknar i vissa kompositioner på Buen Sabor. Kompositionen Dakar påminner mig om Linus And Lucy av Vince Guaraldi, kanske säger det en del om stämningen på detta album.

På Iosebi, som är skivans sista spår och ett mycket vackert stycke som sticker ut lite från resten av albumet hör vi Josef Kallerdahl spela temat med stråke. ‘It’s nice to play together. Preferably on a regular basis’, skriver bandet på Buen Sabors skivomslag och jag tycker att den spellusten skiner igenom i deras musik.

Sunniva Brynnel

Annonser
Annonser