Owe Almgren & Sisters of Invention: Does The Beatles Nordic Noir + Owe Almgren/Åke Linton: Vancouver

Text: Dan Backman
I JAZZ nr 1  # 2021, skrev undertecknad om den norska gruppen Rubber Soul Quartets feel good-tolkningar av några Beatles-låtar. Den här gången gäller det den göteborgska jazzfamiljen Almgrens mer samtida, och inte alls lika insmickrande, arbete med samma låtkatalog. Tolkningar med en helt annan, mer nertonad och allvarsam, känsla. Faktiskt bland de bästa jag hört. Jag vet inte vad som initierat projektet men utgår ifrån att pappa Owe och Sisters Of Invention-döttrarna Karolina och Malin delar en gemensam kärlek till Beatles. Det är i alla fall så det låter: som att alla bidrar med sina respektive personligheter i kärleksfulla tolkningar som leker med och förändrar de välbekanta låtkonstruktionerna utan att kärnan och känslan går förlorad. En enda gång tappar de riktningen och omdömet – i en puttrigt souljazzigt version av I Feel Fine – men det kompenseras av att de till och med lyckas lyfta de tråkiga Beatles-låtarna (jo,…

Låst artikel, prenumerera för att se hela

Prenumerera

Fakta

Owe Almgren & Sisters Of Invention
Does The Beatles Nordic Noir
Oh Yeah Records (Border)
Owe Almgren b, voc, arrangemang, Karolina Almgren voc, s, vokalarrangemang, Malin Almgren dr, glückenspiel, perc.Insp. Svenska Grammofonstudion, Göteborg, 2016-2020.
- - - - -
Owe Almgren, Åke Linton
Vancouver
Oh Yeah Records (Border)
Owe Almgren b, Åke Linton soundscapes.Insp.Svenska Grammofonstudion, Göteborg samt miljöljud från olika platser i Göteborg 28-29 september 2020.
Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser