Par-OlaLandin

PÄR-OLA LANDIN Vestige

Par-OlaLandin
Recenserad i OJ 2/13

 

PÄR-OLA LANDIN
Vestige

Awkward – Andrea – Sigill – Halla Pelle – Zus – How my heart sings – Väntrum – William – Segall – Broder Patron – Får jag – Köpenhamn.

Found you recordings FYR 022/Plugged /tid 37 min
Pär-Ola Landin b Maja Simonsson cl, Mattias Windemo g.
Insp i Stockholm 2012.

Betyg 3: •••

Är det en tillfällighet att tankarna förs till Jimmy Giuffre vid åhörandet eller är det en avsikt? För trion musicerar lika avspänt och varsamt som Giuffres trio en gång gjorde. Men attityden här är litet annorlunda. De söker sig fram längs melodiösa stigar där dunkla skuggor och ljusflimmer slår i musiken.

Musiken är komponerad av Pär-Ola Landin förutom i ett fall vilket är Earls Zindars välbekanta How my heart sings. Mattias Windemos gitarrspel är smeksamt och samtidigt välformulerat. Klangen i hans instrument är vacker och närmast behaglig. Pär-Ola Landins basspel har tidigare berömts. Och i det här sammanhanget framstår det självklart tydligare än i andra och större ensemblers omgivning.

Klarinettisten Maja Simonsson har en avspänd attityd till musiken. Hon har en mjuk attack och vacker ton. Med den väver hon fina slingor och melodiska tonföljder. För kalenderbitaren kan det vara intressant att få veta att Pär-Ola och Maja är syskon. De har gjort en fin cd tillsammans med Mattias Windemo.

Leif Wigh

Annonser
Annonser