pombo-hunden2

POMBO Hunden

pombo-hunden2

Recenserad i OJ 2-12

POMBO
Hunden

Götgatan – Engel – Stoffe – Norges nya nationalsång – Musikleverans med hundproblematik – Til noen – En familj i oreda – Långsamhetens lov

Ljup Musik/DFR/ tid ca 47 min

Marie Hanssen Sjåvik vo, Anna Högberg sax, Gus Loxbo b, såg, Felicia Nielsen p, harmonium, brandstation, Nils Wall dr. Gäst: David Granström live-elektronik.
Insp live på Bas i Bandhagen 27-28 maj 2011

   Betyg 4: ••••

Det färgglada konvolutet med kollage av bilder är kanske inte det vackraste jag har sett. Som tur är musiken på skivan betydligt bättre. Resultatet är faktiskt riktigt bra; nytänkande och fascinerande. Redan inledningsvis blir man hooked med låten Götgatan, med den dånande och rullande basen.

En bas med drag som är märkbar under hela skivan. Men det som kanske gör mest intryck är sången. Marie Hanssen Sjåviks fantastiska personliga röst som är en aning teatralisk, men så uttrycksfull. Hon sätter verkligen ord och känsla på musiken och det låter som hon använder hela sitt inre för att uttrycka sig. Och just själva texterna har stor betydelse för Pombo som har blivit kända för att uttrycka sina politiska och samhällsbelysande åsikter.

Det här är texter som berättar jordnära historier om människan, särskilt den utsatta, ledsamma och plågade människan. Förutom Hanssen Sjåvik och Loxbo, består gruppen av saxofonisten Anna Högberg, pianisten Felicia Nielsen och trumslagaren Nils Wall. Till sin hjälp har de även David Granström som står för det elektroniska. Pombo leker med dynamiken och tonaliteten.

De bygger upp låtar med dramatik och intensitet, nästan tumultliknande ibland, samtidigt som de lättfastnade och melankoliska melodierna finns närvarande. Pombo har lyckats skapa något utöver det vanliga och det är sannerligen lyckat!

Josephine Stensson

Annonser
Annonser