SteveDavis

STEVE DAVIS Gettin’ it done

SteveDavis

Recenserad i OJ 1-13

 

STEVE DAVIS
Gettin’ it done
Village blues – Gettin´it done – Steppin’easy – Sunny – Alike – The beacon – Longview – Wishes

Posi-tone PR80 99/ www.posi-tone.com/tid 57 min
Steve Davis trb, Josh Bruneau tp flh, Mike Dirubbo as, Larry Willis p, Nat Reeves b, Billy Williams dr.
Insp i Los Angeles 2012

   Betyg 4: ••••

Steve Davis är en välrenommerad trombonist med ett flertal skivor i eget namn i olika konstellationer med musikerna som medverkar på denna färska utgåva Gettin’it done. En titel som verkligen gör skäl för sitt namn kvalitetsmässigt, för här handlar det om hantverk på högsta nivå. Davis började sin bana hos Art Blakey i början av nittiotalet och har bl a spelat med Jackie McLean, Benny Golson, ingått i Chick Coreas Origin Band och delar nu sin tid mellan egna projekt och med jazzkollektivet One for All.

En inspiratör och mentor har genom åren varit Curtis Fuller och i likhet med denne har Davis medvetet rört sig i olika sammanhang men behållit sin egen profil intakt. Elegans är ett epitet man kan sätta på Davis spelstil, där en lyrisk rörlighet kompletteras med driven melodikänsla och ett sparsmakat och välmodulerat uttryck.

Som kompositör är Davis genomtänkt och varierad, som arrangör noggrann och innovativ vilket blir påtagligt i en nytänd version av den annars rätt slitna och sönderspelade Sunny. Inledande Coltrane kompositionen Village blues ger den skicklige tenoristen Mike Dirubbo rika möjligheter att visa upp sig och ge alternativa spelgångar jämfört med originalet.

Övrigt material är skrivet av Davis och han har en rik förmåga att få sina medmusiker att blomma ut, där inte minst pianisten Larry Willis skapar flera höjdpunkter solistiskt. Men mycket omsorg har också lagt på ensemblespelet, vilket är tätt, följsamt med smidiga in- utväxlingar mellan solisterna.

En platta med lång hållbarhet.

Ulf Thelander

Annonser
Annonser
array(10) { [0]=> int(54209) [1]=> int(54305) [2]=> int(54329) [3]=> int(54382) [4]=> int(54013) [5]=> int(51323) [6]=> int(50803) [7]=> int(54353) [8]=> int(54321) [9]=> int(54325) }