Stormfågel: Stormfågel

Havtorn HR032 / Plugged / Tid: 65 min
Alfred Lorinius b, Joel Fabiansson g, Naoko Sakata p, Marie Nilsson s, Otis Sandsjö tx, Erik Fastén tr. Insp Studio ZEN i januari 2015.

En mastig skiva som bäst avnjuts på fastande öron, för att ta in alla komplexa händelser i den välkomponerade musiken. Briljanta musiker! Mångfacetterade vackra kompositioner av Alfred Lorinius. Stor ljudbild som för tankarna till vatten och rymd. Musiken växlar mellan böljande sounds och progressive rock med flera metriska lager och udda taktarter. Basen ligger, för att vara en jazzskiva, väldigt långt fram i mixen.

Utlämnande texter ger musiken ytterligare en dimension och gör den till en berättelse om förlorad kärlek och någon som har gått bort. Första låten fångar lyssnarens intresse med skivans mest lysande text och ett välbalanserat arrangemang där alla musikerna tar plats. Mycket bra val av öppningslåt! Det finns tyvärr också en del texter som borde gallrats för att de med sin juvenila storvulenhet grumlar briljansen i skivan.

Marie Nilssons sång höjer improvisationerna och har stundom en pregnans som påminner om Lindha Kallerdahls och en klarhet som för tankarna till Laleh.

Ida Karlsson

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser