TheCountryBlack

THE COUNTRY Black/Blue Harris

TheCountryBlack

Recenserad i OJ 3-12

THE COUNTRY
Black/Blue Harris

Colorblind – I don´t wanna dance – Black/Blue Hearts – Hope – South of the south – Kicko – You-tell–me – Sourdough – Kick Back

Found You Recordings/Plugged/tid 49 min

Fredrik Nordström ts, Joakim Simonsson p, Alexander Simm g, Pelle Sollinger b, Johan Käck dr.
Insp. 19,20 november 2011

Betyg 3: •••

Det här är The Countrys andra skiva och musikerna är identiska från den första skivan. Materialet kommer från Fredrik Nordström, Joakim Simonsson och Andreas Simm. Musiken är verkligen öppen och fri från schabloner med ett intressant och omväxlande spektra. Men periodvis kan det tendera till att bli för internt och introvert även om det finns tuffare aggressiva partier när Fredrik spräcker upp.

Jag skulle gärna vilja höra mera av den varan. Joakim är en självständigt tänkande pianist som tål att uppmärksammas. Han har också bidragit med flera teman som den variationsrika Hope. I temats början skapas en dov stämning genom Sollingers basgångar ihop med pianots ljusa rörelser i diskanten. Simms gitarr har en viktig roll såväl solistiskt som i de arrangerade partierna.

Avslappnat lyrisk är han och klangen i instrumentet är verkligen smakfull och vacker. Hans Kick Back och titelmelodin Black/Blue Hearts skall lyftas fram. Johans fria rörliga trumspel är en injektion i Kicko och inte bara där.

Göran Olson

Annonser
Annonser