TorbjornEdlundwithbrothersandothersJazztsoFrommy

TORBJÖRN EDLUND MED BROTHERS AND OTHERS From my point of view

TorbjornEdlundwithbrothersandothersJazztsoFrommy
Recenserad i OJ 3-11

TORBJÖRN EDLUND MED BROTHERS AND OTHERS
From my point of view

 

Looking out-looking in – Like a bird – In my rhythmics – Daylight are gone – You’re not of my kind – it’s a foggy day – Fly me home – Renco-ride – We’re having a dream – It’s a Doggy Boogie Woogie – Difference – Jazz’t so – I’m a lonely man – The Joker – In my silent world – Put a smile in your face –  If I pray

Egen produktion/tid 67 min

Torbjörn Edlund vo, Lars Forsberg dr, Hans Lundhag b, Håkan Edlund p, Rudi Edlund Trumpet, Tommy Andersson g, Lars Hörnfeldt sax.

Insp Östersund maj och juni 2010.

Torbjörn Edlund är en sångare från Östersund som har spelat in en skiva som heter From my point of view. På skivan spelar hans två bröder samt några vänner. Tillsammans har de skapat en ljudbild som får mig att tro att jag har flyttats tillbaka ett antal decennier. De spelar främst traditionell jazz med en lineup bestående av sång, trummor, kontrabas, piano, trumpet, gitarr och saxofon.

Medmusikerna har alla varit aktiva i många år och det märks, de behärskar sina instrument väl. Det svänger och det låter bra. Edlunds sångstil är sannerligen intressant och säregen. Det finns både drag av opera och dansband kan jag tycka. Men sången faller mig inte i smaken och det beror främst på att Edlunds engelska uttal brister. Jag anser att det finns en oskriven regel att musiker inte ska sjunga på ett språk som man inte behärskar. Det låter nämligen inte bra. Tänk dig Nat King Cole sjunger Tannenbaum på bristfällig tyska. Edlund är inget undantag.

Skivans alla 17 spår är komponerade av Edlund. Melodierna är inte dåliga i sig, men de är heller inte häpnadsväckande. Texterna är rätt enkla och det finns en viss prägel av svengelska, vilket jag tycker i det här hänseendet är lite charmigt. Edlund har dedicerat några av låtarna till sina medmusiker och det märks att han har lagt ned mycket känsla i skapandet av skivan.

Tyvärr präglas musiken allt för mycket av den engelska sången och jag är inte förtjust. Jag hade föredragit att Edlund sjöng på sitt modersmål.

Josephine Stensson

Annonser
Annonser