TrinityGetOut

TRINITY Get Out

TrinityGetOut
Recenserad i OJ 6-11

 

TRINITY
Get Out

Sweet Georgia Brown – One for Anders –Cherry – Get out! – What a wonderful world – Swing for Elina – My shining hour – LOJ – The eternal triangle –The shadow of your smile – Novelty accordeon – I´ll close my eyes

Do Music Records/tid 66 min.

Karl Olandersson tp, Andreas Hellkvist Hammond B3 organ, Ali Djeridi dr.
Insp juni-juli 2011

Betyg 4: ••••

Trinity är en ovanlig grupp. Inte enbart genom en okonventionell sättning, trumpet, hammondorgel och trummor, som inte har så många motsvarigheter här i landet. Trumpet spelas av Karl Olandersson, Andreas Hellkvist sköter orgeln och Ali Djeridi är trumslagare.

En titt på den udda repertoaren visar att gruppen har ett brett spektra. Den slitna Sweet Georgia Brown har till exempel fått en uppfräschad behandling. Don Redmans alltför sällan spelade Cherry har också letats fram. Att Erik Franks Novelty accordeon platsar visar att man inte drar sig för att presentera en i jazzsammanhang inte alltför sönderspelad repertoar. Bjärta kontraster finns i Sonny Stitts The eternal triangle och varför inte i den mjuka The shadow of your smile.

Tre melodier har också skrivits av gruppens musiker. Det ingår såväl romantik som djärvare uttryck i bagaget.

I Karl Olandersson har Trinity en solist av internationellt snitt som kan spela swing och även hardbop när så behövs. Att han är ett hett namn på dagens jazzklubbar är välmotiverat. Han visar respekt för äldre musikstilar både som lyriker och när han går till väders i eldiga välformade slingor. Hans register har ett mycket stort omfång som han utnyttjar till fullo.

Andreas Hellkvist som är en relativt ny bekantskap i jazzvärlden är en smakfull organist som inte går fram som en tornado över sitt instrument. Hans återhållsamhet ger gruppen ett sound som inte är alltför vanligt i hammondkretsar.

Mycket välanpassad och stilfull är Ali Djeridi vars spel bidrar till gruppens eleganta uttryck.

Göran Olson

Annonser
Annonser