TroykaMoxxy

TROYKA Moxxy

TroykaMoxxy
Recenserad i OJ 5-12


TROYKA
Moxxy

Rarebit – Dropsy – Crawler – Oedipus – Rest – Islands – Zebra – Chaplin

Edition Records/Plugged/tid: 45 min 11 s

Chris Montague g, loops, Kit Downes hammond organ, p, fender rhodes, Joshua Blackmore dr.
Insp i London 2011.

Betyg 4: ••••

Troyka är en Londonbaserad trio som består av gitarristen Chris Montague, pianisten Kit Downes och trumslagaren Joshua Blackmore. De är aktuella med skivan Moxxy.

En farkost i rymden med associationer till gamla tecknade serier blir första intrycket när jag ser skivomslaget. Det är snyggt! Efter en lyssning är det tydligt att killarna har hämtat inspiration från gamla rock- och funkskivor, men även från de dammiga datorspelen i föräldrahemmet. På vissa spår låter det som man befinner sig i just ett datorspel från 80-talet, där målet är att skjuta ned poänggivande ploppar. Ni vet vad jag menar!

Men vad som verkligen kännetecknar musiken är de rockiga och funkiga inslagen samt det grymma och tighta samspelet. De kan verkligen få till ett röj av explosivitet och intelligent galenskap. Lyssna bara på första spåret, Rarebit! Inslagen av hammondorgel och loopar ger soundet en extra intressefaktor. Trion skapar musik som inte bara är tight, men även välljudande, soft och luftig.

Sammantaget är musiken en aning skruvad – på ett roligt och positivt sätt- det osar inspiration och nytänkande. Dessa grymma killar har hämtat inspiration från förr, men skapat musik med en verklig modern twist. Fantastiskt intressant och roligt!

Josephine Stensson

Annonser
Annonser