WhatclubAnttiSarpilaLiveatAlandica

WHATCLUB & ANTTI SARPILA Live at Alandica

WhatclubAnttiSarpilaLiveatAlandica
Recenserad i OJ 3-11

WHATCLUB & ANTTI SARPILA
Live at Alandica

I love you – Broadway – China boy – Rose room – It don’t mean a thing – Tears – Limehouse blues – Swing 39 – Bernie’s Tune – Nuages

Free Doc productions/tid 52 min

Antti Sarpila- sax, cl, Richard Palmer g, Kjell Dahl b, Jochum Juslin g.
Insp i Mariehamn, Åland den  23 oktober 2010

••••

Whatclub är en åländsk jazzgrupp som spelar härlig modern gypsy swing (som de själva kallar det). Jag vet själv inte om jag hade klassat musiken som modern. Ett antal av låtarna härstammar från Django Reinhardts repertoar.

Whatclub är nu aktuella med en liveinspelning från Alandica i Mariehamn och på denna spelning har de tagit med saxofonisten tillika klarinettisten Antti Sarpila.
Albumet omfattar tio spår varav många gamla klassiker, däribland tre Reinhardt-låtar och en Ellington-låt. Det är musik med historia och Whatclub rättfärdigar den. Man nynnar med och känner sig hemma! Lineupen består av två gitarrister (Richard Palmer och Jochum Juslin), en basist (Kjell Dahl) och sedan Antti Sarpila på klarinett eller saxofon.

Samspelta Whatclub får fram ett fantastiskt driv med gitarrerna och basen. Även i de lite mer lugna låtarna finner man detta driv. Det är mycket uppiggande och harmoniskt! Musikerna får även utrymme för egna utsvävningar. Antti Sarpila, som tillhör jazzeliten i Finland, bjuder på skönt, melodiskt spel och förgyller gypsy-drivet. Det blir ett välkomnade komplement.

Allt som allt är det en väldigt hörbar liveskiva och jag tror publiken på plats instämmer.

Josephine Stensson

Annonser
Annonser