Skivklubben ”Jazzklubben”

Introduktionserbjudande till skivklubben hittar du här!

Och här finns de skiverbjudanden som gäller just nu!

Du vet väl att vi har en skivklubb i OJ, där man kan köpa skivor billigt? De sista 16 sidorna i varje nummer innehåller presentationer av skivorna.

Det är en avdelning som görs hos vår danska kollega Jazz Special.  Det danska jazzmagasinet Jazz Special har framgångsrikt samarbetat med en skivklubb som heter JazzKlubben. I en tid när det nästan är omöjligt att få tag på jazz i skivhandeln, vill också vi erbjuda våra läsare den möjligheten.

Så här fungerar det:
Du kan prenumerera och bli medlem i JazzKlubben. Då betalar du oförändrad prenumerationsavgift, dvs 395 kronor för ett år. Du får direkt som tack för ditt medlemskap 4 skivor gratis och betalar bara för portot när skivorna kommer med posten. På sidan 83  i tidningen kan du läsa vad som händer sedan.

I korthet: I varje nummer av OJ, alltså sex gånger om året, får du erbjudanden om ett attraktivt paket till förmånligt pris med fyra skivor, varav minst två med svenska musiker. Du har alltid möjlighet att tacka nej till paketet, men gör du inte det, kommer det automatiskt med posten. Du kan också köpa andra skivor än de som ingår i erbjudandet, till ett rabatterat pris.

Du kan också prenumerera men avstå från att bli medlem i JazzKlubben. Då betalar du 420 kronor. Du kan fortfarande köpa skivor från JazzKlubben, men då till ett högre pris än vad medlemmarna betalar.

Eftersom JazzKlubben har 16 sidor i varje nummer, är OJ sedan nr 1/09 100 sidor tjock. Precis som tidigare får du alltså 84 ”vanliga” OJ-sidor. Vi drar inte ned på de journalistiska ambitionerna. Tvärtom kommer vi att fortsätta att utveckla innehållet.

Det som skrivs på redaktionell plats i OJ kommer inte att påverkas av vilka erbjudanden som JazzKlubben har. Det är inte redaktionen eller andra medarbetare som väljer vilka skivor som ska var med i JazzKlubbens erbjudanden.

Intäkterna från skivförsäljningen går till JazzKlubben och intäkterna från nya prenumeranter till OJ. JazzKlubben startade med nummer 1 2009. Som prenumerant får du mer än 500 sidor om jazz under året som kommer. Plus nästan 100 sidor med presentationer av jazzskivor till svårslagbara priser.