Skynda – jazzen är tema på KMH den 8 januari!

Jazzinstitutionen på Kungl. Musikhögskolan arrangerar en temadag med några av Nordens främsta hjärnforskare inom musik och improvisation, ger en bild av medielandskapet och bjuder på praktiska tips för marknadsföring och pressarbete.

Temadagen äger rum 8 januari 2010 kl. 09.30-18.30 på Kungl. Musikhögskolan, Valhallavägen 105 i Stockholm.

Ur innehållet:

Ola Hermanson: Hur musiken styr hjärnan – Eller styr hjärnan musiken? Musik har ett smått unikt inflytande på hjärnan, och kan till och med få vissa delar av hjärnan att ”växa”. Parallellt styr förstås vår hjärna den musik vi skriver och utövar. Ola Hermanson berättar om relationen mellan din hjärna, personlighet och musik.

Peter Vuust: Just Do It! Hur man övar och vad det gör med hjärnan.Med utgångspunkt i den senaste forskningen redogör Peter Vuust för hur musikerhjärnan påverkas och förändras av övning och vilka övningsstrategier som enligt forskningen ger bäst resultat.

Christina Jutterström: Revolution i kommunikation. Vi vet att medielandskapet ser helt annorlunda ut idag än det gjorde för 15 år sedan. Men hur blev det såhär? Och vad gäller idag och imorgon? Christina Jutterström om medias utveckling, trender,det nya och vad vi har att vänta.

Bo Löfvendahl: Så funkar en kulturredaktion. Vad händer på en kulturredaktion? Hur görs urval och vem bestämmer vad? Bo Löfvendahl berättar utifrån sin mångåriga erfarenhet som kulturjournalist.

Parallella workshops:
Myspace – Gör din egen Myspace-sida. Tag med bild och ljud och få hjälp av studenter på plats.
Sibelius – Lär dig grunderna i notskriftprogrammet Sibelius.
Internationella kontakter – Ett samtal mellan Christer Eklund, musiker, musikproducent TONKRAFT och tidigare chef för Sveriges Radio P2 och Hilda Sandgren, artistagent MTA Production. Moderator är John Högman, ordf. Föreningen Sveriges Jazzmusiker

Magnus Öström: From e.s.t.’s point of view – Vägen ut i världen Magnus Öström delar med sig av sina erfarenheter från 15 års turnerande med ett av jazzvärldens mest framgångsrika band någonsin – e.s.t. Han berättar om deras väg ut i världen och vad du kan göra för att komma dit.

Bo Rydberg om Musikalliansen
Lars Grip om Orkesterjournalen
Sven-Åke Johansson om Nätverket Svensk Jazz och kulturpolitiken.

Arr: Kungl. Musikhögskolan och Mer Jazz i Sverige i samarbete med Musikalliansen, Föreningen Sveriges Jazzmusiker, Musikerförbundet och Svenska Jazzriksförbundet.Anmälan senast 4 januari till Ola Bengtsson, Kungl. Musikhögskolan; ola.bengtsson@kmh.se.

Frågor besvaras av Clara Déry, Mer Jazz i Sverige, på 0709-64 16 55. Dagen är kostnadsfri.

Programmet i pdf-format.