Sommarjazz igen i Kristianstad


Efter att ha förpassats till oktober under några år är nu åter Kristianstads/Åhus Jazzfestival en sommarfestival. Och ordföranden i Bluebird Jazz Club, Bronson B. Månsson, är nöjd med det.

– När vi åter blev ensamma arrangörer av festivalen flyttade vi tillbaka den till sommaren, där den låg under de första trettio åren efter starten 1971, berättar Bronson. Det känns bra, vädrets makter rår vi inte över men vi har säkrat de ekonomiskt känsliga delarna av programmet genom att lägga dem inomhus, eller i alla fall under tak.

 

 

 

 

 

 

Det är ett brett program som bjuds, från traditionell jazz av Sveriges Jazzband till lördagskvällens fria musik med Connection och Vildklang. Och däremellan ryms till exempel Jacob Karlzon och Hanne Boel, Richard Bona, XL Big Band och Sven Wickström Blues Band.

– Själv ser jag också fram mot tyska gruppen Jazul, säger Bronson. Via Musik i Syd och deras utbyte med Nisse Landgren och Jazzbüreau Hamburg har vi fått hit bandet, som består av fyra av Tysklands främsta instrumentalister. De har bakgrund i jazz, funk,  soul och hip-hop och spelar skön fusion.

Bortemot 10 000 personer ska höra Jazzfestivalen räknar ordföranden i Blue Bird med, gratisarrangemangen inräknade. Festivalen inleds traditionsenligt i Åhus torsdagen den 8 juli och håller sedan till i Kristianstad fredag till söndag.

Program och annan information: www.jazzfestivalen.se