Sthlm, Fasching 5/9: Lindha Kallerdahl Gold

LindaKallerdahl Gold

Lindha Kallerdahl GOLD  – konsert på Fasching torsdag 5/9

Dörrar 18:00 / konsert 20:00 / 120/60 kr

 

Hela grejen med Lindha Kallerdahl GOLD är att vara sann mot sig själv, musiken och allt och alla runtomkring. Att blotta allt, att inte styras av några normer, regler eller förväntningar och att ha extremt kul när man gör det.

Musiken är baserad på texter och musik av Lindha. Ur detta ramverk formas om och om igen ett hav av frihet, energi och glädje. Fragment från albumet ”Gold” från 2007 och från senaste skivan ”Let’s Dance” som släpptes 2012 leder oss rakt ut i ett varmt och vackert universum.

Lindha Kallerdahl är en framstående del av den progressiva svenska jazzscenen, där gränsen mellan musik och konst suddas ut och improvisation möter uttryck från andra genres som pop, rock, punk…

2011 fick Lindha Kallerdahl motta Jazzkannan för att hon ”använder sitt röstinstrument på ett medvetet, kreativt och ofta utmanande sätt. Hennes musik är spännande och utforskande, hon går oavbrutet nya vägar i sin kommunikation. Hennes genrebeteckning ”annat” talar om mer reflektion, om djupare känslor.

Och känns gör det mycket när Lindha Kallerdahl uttrycker sig, ibland i tysta känslor, ibland med smärta eller smek; alltid som ett möte, krypande som en gåva av kärlek och med nya visioner in i lyssnaren”.

Medverkande: Katrine Amsler, Samuel Hällqvist, Fabian Kallerdahl, Thomas Gunillasson och Lindha Kallerdahl.