Sthlm Jazz Fest överlever

Stockholms jazzfest överlever och går av stapeln den 10 – 12 juni på Skeppsholmen nästa år. Därmed reduceras antalet dagar för festivalen. Festivalen inleder ett samarbete med jazzklubben Fasching.

Detta innebär gemensam VD och ledning. Organisationerna kommer även fortsättningsvis att vara självständiga med olika ägare och styrelser. Ingvar och Tove Jensen satsar fortsatt på Sveriges största jazzfest och kvarstår som ägare.

 

Samarbetet innebär en unik möjlighet för de två största aktörerna inom svensk jazz och en kraftsamling som gynnar musiklivet och publiken på många sätt", säger Christina Jutterström, ordförande Sthlm Jazz Fest, i ett pressmeddelande.

 Lena Åberg Frisk, vd på Fasching och Sthlm Jazz Fest är också nöjd:–Det är ett privilegium att få möjlighet leda och utveckla två så betydelsefulla musikinstitutioner och jag ser fram mot uppgiften med engagemang och ödmjukhet.", säger hon.–För Faschings del innebär samarbetet ett välkommet steg i vårt arbetet med att utveckla vår roll i jazzsverige”, säger Sven-Åke Johansson, ordförande i AB Fasching Musikproduktion.