Stockholm Jazz Festival livestreamar flera konserter

Årets upplaga av Stockholm Jazz Festival startar nu på fredag den 9 oktober och pågår fram till den 18 oktober . Det är den nionde upplagan sedan Stockholm Jazz Festival flyttade inomhus och förlades till hösten (2012). festivalen drivs av Jazzklubb Fasching. Hela 150 evenemang kommer hållas trots den pågående pandemin.

Nytt  är att festivalen lanserar en digital version på sin hemsida http://stockholmjazz.se

– Delar av vår publik har inte kunnat ta sig till konsertsalarna ännu eftersom de befinner sig i riskgrupp. Dessutom, med det ytterst begränsade antal biljetter vi kan erbjuda i och med de restriktioner som ligger, är efterfrågan väldigt mycket större än tillgången. Därför är vi glada över att kunna erbjuda så mycket som 40% av vårt utbud även digitalt, säger Sara Asplund, marknadschef på Stockholm Jazz Festival i ett pressmeddelande.

Runt ett 60-tal av festivalens 150 evenemang kommer att livestreamas från hemsidan från flera av de olika spelarenorna, stora som små. Bland dem 4 Wheel Drive (Lars Danielsson/Nils Landgren/Michael Wollny/ Wolfgang Haffner) från Oscarsteatern, Lina Nyberg Tentett på Musikaliska och Fredrik Ljungkvist/David Stackenäs/Katt Hernandez från Fylkingen.

Klara arrangörer som kommer att streama sina konserter i skrivande stund är: Fasching, Oscarsteatern, Twang, Reimersholme Hotel, Engelen, Grand Hotel Saltsjöbaden, Fylkingen, Glenn Miller Café, Stallet Världens Musik, Musikaliska och Södra Latin.

När biljetterna till årets festival släpptes i början av september hade regeringen en vecka tidigare flaggat för att en eventuell ökning av maxantal på offentliga tillställningar på upp till 500 personer från den 1 oktober. Beslutet sköts upp ytterligare ett par veckor. Om regeringsbeslut i frågan kommer så hamnar uppöppnandet till 500 personer mitt i festivalveckan. Av den anledningen är konserten  med Lisa Nilsson och Norrbotten Big Band  flyttad till 17 oktober istället för den 13 oktober som tidigare aviserats och kommer nu att äga rum på Oscarsteatern. Biljetterna till den konserten släpps fredag 9 oktober.

Patrik Sandberg

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.