Stockholm jazzfestival överlever med nya ägare


Foto: Yngve Fransson

Industrifonden och SAMI säljer sina aktier till Jensen Invest AB som därmed tar över hela driften och nu planeras ny festival till sommaren den 16-18 juli.

Ingvar Jensen är mannen bakom Jensen invest och har i många år stöttat olika kulturprojekt i Stockholm. Han har tidigare varit huvudägare i elektronikföretaget ELFA. Ingvar själv kommer att bli vd för festivalen.  

 – Jazzfestivalen på Skeppsholmen är en fantastisk tillgång för Stockholm. Det är en högklassig musikfestival med svensk och internationell jazz i fokus, som drar stor publik från när och fjärran. Vi vill föra arvet vidare, utveckla festivalen och arbeta långsiktigt med ordnat ekonomi, säger Ingvar Jensen i ett pressmeddelande.

 Jazzfestivalen har också fått en ny styrelse där särskilt den nya ordföranden Christina Jutterström sticker ut. Sven-Åke Johansson som tidigare varit ordförande lämnar alltså över ordförandeklubban, men kommer inte att lämna rummet då han kommer sitta kvar i styrelsen. Jensen själv kommer sitta i styrelsen och även Faschings VD Lena Åberg-Frisk. Ny producent för festivalen blir Gunnar Lagerman som har mångårig erfarenhet från Hultsfredsfestivalen. Det sistnämnda alltså ett val som innan han själv bevisat motsatsen inte kommer att tysta de kritiker som tycker att Stockholm jazzfestival handlar för lite om jazz och för mycket om pop och rock.