Stockholm Voices på turné

SthlmVoices

Sämre influenser än New York Voices och Manhattan Transfer kan en vokalgrupp ha, och att det är bland annat dessa som inspirerar är inget som relativt nystartade Stockholm Voices sticker under stol med. Så här beskriver de själva sin musik:

”Influenser från New York Voices, Manhattan Transfer, Singers Unlimited och Lambert, Hendricks and Ross ger en tajt grupp med fyra likvärdiga solister som med egna starka identiteter i samspel med varandra ändå ger ett tydligt homogent gruppsound, utan att för den skull bli tråkigt.”

Stockholm Voices påpekar att man ”vill förmedla en nytändning och glädje i traditionen på sitt eget sätt, och lyfter vokaljazzen i Sverige ytterligare en nivå. Vi är i första hand inte en a cappellagrupp utan framträder med ackompanjemang av jazzkvartett eller storband.

Gruppen bildades hösten 2012 på initiativ av Gunilla Törnfeldt, den första demon spelades in våren 2013 och nu är det dags för deras första turné:  

16/3 Piteå

17/3 Sundsvall
18/3 Hudiksvall
19/3 Härnösand
20/3 Östersund
21/3 Örnsköldsvik
22/3 Skellefteå

Senare i vår spelar de in sin debutskiva där repertoaren består av musiken från Monica Z:s och Bill Evans skiva Waltz For Debby, arrangerad för vokalkvartett och komp. Det är också mestadels den musiken man kommer få höra på turnén, plus lite godbitar lånade från New York Voices och andra favoriter ur American Songbook.

Medlemmar i Stockholm Voices:
Gunilla Törnfeldt – sång, arrangemang & konstnärlig ledare
Maria Winther – sång
Alexander Lövmark – sång
Jakob Sollevi – sång

På Norrlandsturnén medverkar följande musiker:
Klas Lindquist – altsaxofon
Carl Bagge – piano
Niklas Fernqvist – kontrabas
Daniel Fredriksson – trummor

”Härligt med fyra individuellt så personliga röster i perfekt harmoni! Så levande, och vilket komp! Grattis!”
(Claes Janson, jazzvokalist)

”Jag har vetat i ett decennium att om Gunilla Törnfeldt startar en vokalgrupp så händer det: nu finns proffsig vokaljazz i grupp ÄNTLIGEN i Sverige. Genretroget,
rent, svängigt. Inte ett hobbyprojekt så långt örat når.”
(Sara Paues, jazzvokalist)

”Det låter som om Manhattan Transfer har återuppstått i Stockholm!”
(Rasmus Krigström, Ringmasters)