Stockholm Women’s International Jazz Festival

Nu på lördag (9/3) äger den första upplagan av festivalen Stockholm Women’s International Jazz Festival rum på Teaterstudio Lederman i Stockholm. OJ fick en pratstund med producenten Silvia Sardeira.

Vad har Stockholm Women’s International Jazz Festival för konstnärlig profil?
– Festivalen har en ambition att lyfta fram flera tongivande, kreativa kvinnliga kompositörer och jazzinstrumentalister på den inhemska jazzscenen med även talanger på den internationella scenen.
Vilka kommer spela på festivalen? 
– Tyska saxofonisten, klarinettisten och kompositören Silke Eberhard tillsammans med Lina Nyberg och hennes band, den italienska slagverkaren och kompositören Cecilia Sanchietti och hennes kvartett samt den norska hornspelaren och trumpetaren Hildegunn Øiseth och hennes band.
Hur finansieras projektet? 
– Stockholm Women’s International Jazz Festival är ett samarbete mellan vår förening, Svensk Jazz och Women In Jazz Network. Vi har även fått marknadsföringsstöd från Tysklands, Norges och Italiens ambassader och Goethe Institut. Projektet medfinansieras av Statens Musikverk. Visionen är att ordna festivalen årligt men även att långsiktigt presentera festivalen internationellt.

För mer information om Stockholm Women’s International Jazz Festival, se facebook.com/WIJFSWEDEN/.

Patrik Sandberg​

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.