Svensk Musik till New York i Trettondagshelgen!

SvenskMusikiNY

Svensk musik hörs på Hilton i New York i Trettondagshelgen 6 -9 januari.  Så här står det i pressmeddelandet:

Musikplattformen har gett ett generöst stöd till ett nytt slags samarbetsprojekt inom det fria musiklivet mellan Musikcentrum Öst, Svensk Jazz, Riksförbundet för Folkmusik och Dans, Föreningen Sveriges Tonsättare, Musikalliansen, Musik i Syd och Kultur i Väst. Tillsammans görs en stor och bred satsning
för och med svensk musik under APAP (Association of Performing Arts Presenters) — en av Nordamerikas största mässor för scenkonst och musik. Den äger rum den 6-9 januari på Hilton i New York.

Projektet — under namnet Swedish Music — representeras med en monter på APAP men genomför också en showcase på Scandinavia House söndagen den 8 januari, där nio svenska musikakter framträder för den amerikanska och kanadensiska musikbranschen. Festivaler, klubbar och konserthus men också skivbolag, agenter och radiostationer.

De nio musikakterna är Skaran, Cecilia Persson, Midaircondo & Michala Østergaard-Nielsen, Vacuum, Irmelin, Haci Tecbilek, Josef & Erika, ThereAreNoMoreFourSeasons och Fredrik Kronkvist Quartet.

Läs mer i denna folder.

— Målet är fler spelningar i USA, Kanada och andra länder, men också att musikerna själva skall bygga långsiktiga nätverk och skapa kontakter med en av världens största marknader säger Karin Inde, producent för Antenna på ”Svensk Jazz” som tillsammans med Musikcentrum Öst är initiativtagare till satsningen.

— Svenskt musikliv är i absolut världsklass men vi behöver bli bättre på att strukturera det internationella arbetet. Här har vi lagt genrer och särintressen åt sidan och projektet är ett exempel på att musiker och musikorganisationer kan gå samman och ta ansvar för en gemensam bild av det fria svenska musiklivet, säger Ragnar Berthling, verksamhetsledare på Musikcentrum Öst. En annat syfte med projektet är att dela med oss av och sprida vidare de lärdomar och kontakter vi får i New York.