Svenskt stjärnskott till EBU

Text: Anna Wallentin Foto: Andrea Davis Kronlund
Trombonisten Ebba Åsman är uttagen att delta i årets Euroradio Jazz Orchestra. Musiken är skriven av Hendrika Entzian och Åsman tar plats som andratrombonist i storbandet. -Vi kommer att spela modern jazz med som är lite beatig, poppig och med jazziga melodier. Jag känner ingen av dem som medverkar sedan tidigare, så det ska bli kul att få möta nya personer som lika nördiga som jag själv. Som andratrombonist har jag nu haft massa kluriga, jättelånga solon att förbereda. Då gäller det att göra sin grej av det och att få in harmoniken i ryggraden så att man inte behöver tänka utan bara kan spela. Åsman föddes i Värmland, Hammarö, och började spela redan som 7-åring. -Då nådde jag bara till femte draget. Faktum är att jag fortfarande, nu i vuxen ålder, inte når ända till sjunde… jag är ju jätteliten! Men det kompenserar jag för, säger hon och skrattar. Som…

Låst artikel, prenumerera för att se hela

Prenumerera
Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser