Nr1 2017

Nya OrkesterJournalen är nu ute! Vi är väldigt nöjda med att presentera massor av läsning och bilder från jazzen i Sverige och världen. Vill du prenumerera, se nedan. Du behövs!
Ur innehållet:
* Anders Bergcrantz har just kommit med ny skiva. Magnus Nygren har intervjuat honom.
* Jazzens vokala klassiker lever vidare. Men vad handlar texterna om och hur framförs de? Viveka Hellström synar texterna och hur de tolkas.
* Wayne Shorter fick Polarpriset! Jonas Kullhammar skriver en kommentar om en av sina stora idoler.
* Mats Gustafsson faller för autografer på vinyler. Det berättar han i sin Vaxdax som vänder ut och in på skivsamlandet.
* Jaco Pastorius hyllas med ny skiva med sitt storband och en gästande Toots Thielemans. Stuart Nicholson skriver ett ingående porträtt av fantombasisten.
* Den prisade trumslagaren Anna Lund tänker utanför ramarna. Johan Jacobsson har pratat med henne och Alfa-Ankan, en karaktär som gör det hon vill utan att ängslas.
* Jan Lundgren är numera konstnärlig ledare för Jazzhus Montmartre i Köpenhamn. Läs vad han vill i vår utbyggda version av JazzNytt. Vi ger stor plats för allehanda nyheter från jazzvärlden. Bland annat om förslag om ECM-lego, doktorsavhandling om Swingin’ Swedes och mycket annat.
* Det händer saker i Köpenhamns scenliv för jazzen. Läs Peter H Larsens krönika.
* Naïssim Jalal bor i Frankrike men har rötter i Syrien. På sin nya skiva vänder hon sig mot våldet.
* Mattias Ståhl ställs inför låtar med Jan Johansson, Sten Sandell, Cecilia Persson, Gary Burton med flera i detta nummers Osynliga Spår. Vi spelar – han lyssnar och kommenterar.
* Intervju med Kasper Collin om hans nya film om Lee Morgan. Snart går den upp på biograferna i Sverige.
* Skivrecensioner i massor. 24 sidor med artister som Gregory Porter, Eve Risser, Keith Jarrett, Jan Lundgren, Fartyg 6, Martin Brandqvist, Angles 9, Scorch Trio, Annika Thörnquist, New Tide Orquesta med flera.
* I år är det 100 år sedan första jazzskivan spelades in. Läs om vad som hände och vilken betydelse det fick i en fin text av Thomas Millroth.
* Här spelas jazzen i Sverige. Utförligt kalendarium.
Vill du prenumerera? Gå in på www.orkesterjournalen.com och klicka på menyraden Köp OJ eller maila till magnus.nygren@orkesterjournalen.com så hjälper vi dig.

Annonser
Annonser