Nr7-8 1984

Kenny Drew bor i Köpenhamn sedan ett par decennier och har rotat sig i Eu­ropa så amerikan han är. Roland Baggenaes har träffat honom och intervjuat.

Zutty Singleton var en av jazzens trumslagarpionjärer, en musiker som var med ända från den tidigaste jaz­zen i New Orleans och fram till den moderna jazzens födelse ef­ter andra världskriget, då han bl a gjorde skivor med Dizzy Gillespie och Charlie Parker. Al­brekt von Konow tecknar ett porträtt och vi får dessutom någ­ra trumsolon av Singleton, ned­skrivna på noter av Rune Carls­son.

Smoke Rings heter ett program i radio som väl ingen har undgått — det har hål­lit på i mer än 20 år och blivit en institution i den svenska radio­etern. Leif Anderson heter man­nen som mullrar så gemytligt mellan skivorna. Jan Olsson har träffat den stridbare och folkkä­re ”Mr Smoke Rings”.

James Moody har gjort en blixtvisit i Sverige och spelat i Göteborg. Vi får en recension och en intervju med saxofonisten, som faktiskt slog igenom hemma i USA med en skiva inspelad i Sverige.

Vi har hört Joe Henderson m fl, musikdagar i Västerås, Doc Cheatham i Bre­da, Göran Lindbergs kvartett, jazz i radio och TV.

Skivrecensioner

Jazzociationer

Annonser
Annonser