Tidningen JAZZ nominerad till kulturpris

Text: Patrik Sandberg

Tidningen JAZZ nominerad till kulturtidskriftspris!

Föreningen för Sveriges Kulturtidskrifter (FSK) har nominerat vår tidning till årets kulturtidskriftspris. Det tycker vi är jättekul!

Nomineringen lyder: ”JAZZ, tidigare OrkesterJournalen, är världens äldsta jazztidning och firar 90 år. Med medarbetare som Lasse O’Månsson, Ingmar Glanzelius, Magnus Nygren och Georg Oddner har den spridit jazzens budskap. Sedan 1933 har OJ/Jazz samlat jazzintresserade runt om i landet och under åren utvecklats i takt med jazzen och behållit en öppenhet förenad med kunskap i sina artiklar, essäer, intervjuer, bilder och recensioner.”

Ett av FSK:s mål är att främja spridning och kunskap om svenska kulturtidskrifter samt att tillvarata medlemmarnas intressen,

Övriga tidskrifter som nominerats är Dixikon, Fozzie, Glänta, Tydningen och Besatt.

Mer info om de övriga nominerade och om föreningen FSK här: http://www.fsk.net/

Prisutdelningen och tillkännagivandet äger rum på  Rönnells antkvariat  den 21 oktober mellan 14–16 där de nominerade presenteras.

Priset består av 50.000 kr samt ett keramiskt konstverk av Jesper Waldersten. Prissumman sponsras av Samfundet De Nio.

Juryn som utses av FSK:s styrelse har i år haft sin bas i Sydsverige, och bestått av följande personer: Gertrud Alfredsson (konstnär), Johan Andersson (musiker, journalist), Lars Gustaf Andersson (litteratur- och filmvetare), Per Engström (författare och bokhandlare), Ola Åstrand (konstnär).

 

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser