Till fjälls med jazzen!

JazzFolkOchFjall

Grövelsjön, Tännäs och Töfsingdalen är kanske inte platser man i första hand tänker på som stopp på en jazzturné. Men i projektet Jazz, folk och fjäll passar dom fint, för på den turnén ska r jazz- och folkmusik spelas för fjällvandrande människor i naturen. 

Turnén startar på Grövelsjö̈n Fjällstation i norra Dalarna för att avslutas i Tännäs i södra Härjedalen. Målet med projektet är att kombinera friluftsliv och kultur där den svenska fjällvärlden fungerar som en naturlig länk emellan musikutövare och åhörare. 

Projektet är ett brett samarbete där Studieförbundet Bilda/Folkmusikens Hus Rättvik, Svenska Turistföreningen/Grövelsjön Fjällstation, Svenska Kyrkan och frilansande musiker medverkar. Nyligen fick man även projektstöd beviljat av Dalarnas Landsting.

Initiativtagaren Ivar Hedén berättar:

– Jag är uppväxt i Stockholm och numera bosatt i Malmö men jag har anor från Lassesgården i Insjön. Jag har spenderat mycket tid i Grövelsjön och är god vän med Charlie och Barbara som varit platschefer på fjällstationen i många år. Drömmen om att genomföra en turné i dessa fjäll har funnits med mig länge. 

Kolla denna pdf för all information om fjälljazzturnén!