Tonbruket är nominerade till nordiskt musikpris

Tonbruket är nominerade i första utrvalsomgången med albumet Nubium Swimtrip till  Nordic Music Prize i Oslo februari 2014.


Den svenska juryn har valt ut 25 svenska album  för den första omgången  inför Nordic Music Prize som äger rum i samband med  By:Larm i Oslo i februari.
Bland de 25 nominerade återfinns artister som Avicii, Agnetha Fältskog, Veronica Maggio, Håkan Hellström och The Knife.

I nästa etapp utser en jury om 100 personer de 10 album av vilka  den internationella juryn slutligen utser en vinnare av Nordic Music Prize

NUMBIUM SWIMTRIP  är Tonbrukets tredje album och  det släpptes i slutet av september i år.  NUBIUM SWIMTRIP har hyllats av flera av Sveriges tongivande recensenter och musikjournalister och omdömen som ”Tonbrukets bästa”  uttalades av en hänförd publik i samband med releasekonserten på Södra Teatern i oktober. NUBIUM SWIMTRIP ligger på den svenska jazzhitlistan sedan 15 veckor.

Tonbrukets bandmedlemmar är DAN BERGLUND (basisten och tidigare medlem i  E.S.T), MARTIN HEDEROS, JOHAN LINDSTRÖM & ANDREAS WERLIIN

NORDIC MUSIC PRIZE arrangeras årligen sedan 2010 och tilldelas  årets bästa nordiska musikalbum. initiativtagare till Nordic Music Prize är  musikfestivalen BY: LARM  i Oslo. Prisutdelare 2010 var Prins Håkon av Norge. Prissumman är 2013 20.000 €. Juryn består av journalister och branschpersoner. Syftet är ”att stärka samarbetet inom musikindustrin i regionen, att öka det internationella intresset för nordisk musik samt att åter lyfta fram fullängdsalbum som en konstform.” (citat från Wikipedia)

Involverade i juryn är framstående musikjournalister som tex Jan Gradvall och Andres Lokko mfl.

/Christina Glaeser