Tonbruket spelar Joy Divisions låtar på Dramaten

Grammisbelönade bandet Tonbruket spelar Joy Divisions låtar översatta till svenska av författaren Sara Stridsberg. Kärleken kommer att skilja oss åt är en livemusikföreställning med visuella tolkningar på Lejonkulan (Dramatens bottenvåning, premiären äger rum den 13 maj.

Brittiska postpunkbandet Joy Division som bidlades 1976 i Machester var ett av sin tids mest inflytelserika band och deras melankoliska musik lockar ständigt nya fans. Sju av bandets låtar har översatts till svenska av författaren Sara Stridsberg som alltså bandet Tonbruket tillsammans med fem skådespelare framför.

– Som det är med bra poesi så går det att återkomma till texterna och hitta ny mening beroende på var i livet man befinner sig, säger, regissören Sally Palmqvist Procopé

Sara Stridsberg, författare och dramatiker, har uppmärksammats för pjäser som Valerie Solanas ska bli president i Amerika, Medealand och Dissekering av ett snöfall. Hennes Augustprisnominerade roman Beckomberga. Ode till min familj blir i höst pjäsenBeckomberga.Bandet Tonbruket belönades med en Grammis för ”Årets jazz” vid Grammisgalan 2014.

Tonbruket spelar även med i Ari Karimäkis Mannen utan minne på Dramtens lilla scen tom den 1/5

Medverkande Andreas Rothlin Svensson, Sanna Sundqvist, Maia Hansson Bergqvist, Eric Stern, Nina Zanjani
Översättning Sara Stridsberg
Idé och koncept Sally Palmquist Procopé, Mats Sahlström, Stefan Johansson
Regi Sally Palmquist Procopé
Musikaliskt arrangemang Stefan Johansson i samarbete med Tonbruket
Tonbruket Johan Lindström, Martin Hederos, Dan Berglund, Ola Hultgren

Scenografi Mats Sahlström