Tredagarsfestivalen New Sound Made på KMH startar idag

Under våren kom festivalen New Sound Made som arrangeras av studenterna på KMH:s som så mycket annat till ett abrupt stopp när alla universitet och högskolor stängde ned.  Arrangörerna fick däremot klartecken att försöka genomföra festivalen under början av höstterminen, om omständigheterna skulle tillåta. Med start idag kommer årets upplaga att genomföras, dock primärt som en streamad upplaga.

-Precis innan vi tog sommaruppehåll hade vi i produktionsgruppen ett avstämningsmöte med Kungliga Musikhögskolans produktionsavdelning där vi pratade om vilka möjligheter som eventuellt skulle finnas under höstterminen berättar en av festivlarrangörerna Olov Nilsson. – Vi spånade på idéer om detta skulle gå att livestreama, om det överhuvudtaget skulle gå att visa för en ordinarie publik, och om det fanns intresse från studenterna att genomföra festivalen. Med lokalernas begränsningar i åtanke landade vi i målsättningen att i liten utsträckning visa festivalen för en livepublik för folk som redan är förknippade med verksamheten på campus, samtidigt som huvudfokus skulle ligga på streaming.

-Kort därefter tog vi sommaruppehåll där det mesta låg på is i väntan på bättre tider. Sedan några veckor tillbaka har vi plockat upp bollen på nytt och försökt koordinera verksamheten så gott det går. Det har stundom varit riktigt intensivt, men samtidigt mycket roligt! Vi vill också passa på att vädja till fler arrangörer att titta på streaminglösningar. Coronarestriktionerna kan komma att ligga kvar en lång tid framöver, och jag tror att kulturbranschen måste hänga med i vändningarna. Samtidigt som det gångna halvåret har varit mycket dystert å kulturens vägnar så har det gett anledning att tänka nytt, att nå en ny publik i cyberrymden berättar Olov Nilsson vidare.

Festivalen kommer att utgöras av femton akter, fördelat över tre dagar och alla band leds av studenter från KMH. Streamen kommer att gå via två kanaler på nätet, och akterna kommer att avlösa varandra varje halvtimme. Detta möjliggör att intresserade kan hinna med att se alla festivalgig.

New Sound Made pågår från torsdag den 10/9 till lördag den 12/9, kl 18-20.30.

Streamen och schema går att hitta på skolans hemsida:

 

https://www.kmh.se/konserter—evenemang/alla/new-sound-made-2020-.html

 

Det kommer även gå att klicka in sig dit från evenemangets facebooksida:

Patrik Sandberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.