Trumslagaren Cornelia Nilsson tilldelas prestigefyllt jazzpris i Danmark

Trumslagaren Cornelia Nilsson tilldelas det prestigefulla jazzpriset Köpenhamns Tivolis Jazzpris 2021.

Prissumman är på 50.000 danska kronor. Förutom prispengarna ingår spelningar på Tivoli.

Cornelia Nilsson är bosatt i Köpenhamn sedan fem år och har med sina 27 år verkligen gjort en kometkarriär och är redan nu en internationellt eftertraktad trummis. Efter avslutade studier på Skurups folkhögskola och Högskolan för scen och musik i Göteborg har Cornelia Nilsson frilansat som trumslagare – och har spelat eller spelar med namn som Seamus Blake, Tim Hagans, Gabor Bolla, Kasper Tranberg, Jakob Bro, Tomas Franck, Mathias Landæus, Thomas Markusson, Mårten Lundgren och Kenny Barron.

Peter Jensen, konstnärlig chef på Tivoli säger; ”Cornelia Nilssons auktoritet och tekniskt säkra spel i samspel med hennes inspirerande och lekfulla personlighet gör henne till en musiker som vi ser fram emot att samarbeta i framtiden här på Tivoli.”

Stipendiet Tivolis Jazzpris delades för första gången ut till gitarristen Pelle von Bülow 2020. Priset är en del av Folmer Jensens musikstipendium. Syftet är att stödja unga talanger. Brevbäraren Folmer Jensen var storälskare av musik och donerade hela sin sparade förmögenhet till upprättandet av Folmer Jensen-stipendiet.

Patrik Sandberg

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.