Trumslagaren Zoltan Csörsz 2023 års Treklangstipendiat

Text: Patrik Sandberg Foto: Privat

 

Zoltan Csörsz, Malmöbaserad trumslagare, är 2023 års Treklangstipendiat.

Prissumman är på 20 000 kr.  Trekangstipendiet startade 2018 och delas ut till förnämliga svenska
jazzmusiker, individuellt eller till en grupp. Utgivaren är anonym. Prisceremonin ägde nyligen rum på Viblioteket i Malmö.

Zoltan Csörsz är sedan länge medlem i Jan Lundgren Trio, han hörs även i bandkonstellationer med Hawk On Flight, Jacob Chrisstoffersen Trio, Benjamin Koppel, Lifesigns och Jakko Jakszyk and the Zappa band

Det var en fin överraskning. Det känns fantastisk att det uppmärksammas och att jag uppskattas för mina jazzjamkvällar här i Malmö, det glädjer mig och ger mig inspiration och  nya krafter att fortsätta sprida glädjen för både jazzmusiker och jazzälskare, säger Csörsz

Vad ligger i loppen framledes?

Jag har precis spelat in med Lars Jansson, I april ska jag ut och spela med den fantastiska sångaren Kenny Washington och danska musiker som Jacob Chrisstoffersen och Jesper Bodilsen på bas.  Spelar även med Deborah Brown på Ystad Sweden Jazz Festival i sommar med Jan Lundgren och Mattias Svensson. Jag är också ny medlem med det legendariska Göteborgs-bandet Hawk on Flight, vi ska ut på turné i september. Jag har även ett projekt med King Crimson´s gitaristen Jakko  jakszyk och tre medlemmar från Frank Zappa bandet Mike Keneally på gitarr, Scott Thunes på bas och Robert Martin på sax. Jag jobbar även med en fantastik musikant, basisten  Stefan Pettersson och vi har börjat samla lite låtar till en skiva. Jag är också medlem i brittiska progrockbandet band Lifesigns som jag spelar ofta med. Sedan har jag ju jazz jammet varje onsdag på Viblioteket!  

Patrik Sandberg

Annonser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat

Annonser