Unga jazzmusiker prisades av Öbacka Jazz & Blues

ObackaPris 2

Öbacka Jazz och Blues har inrättat en nytt pris för unga och lovande jazzmusiker. Priset delades för första gången ut i anslutning till den årliga veckokursen i jazz för unga musiker.

Kursen ges i augusti varje år och avslutas alltid med konserter på Metropol. Kjell-Arne Danemo, jazzklubbens programansvarige delade stolt ut priset till Tom Eddye Nordén och Donovan von Martens. Båda är unga lovande jazzbasister. Tom Eddye studerar på Rytmisk Konservatoriet i Köpenhamn och Donovan på Musikhögskolans jazzlinje i Göteborg.

Efter prisutdelningen gav Tom Eddye och Donovan tillsammans en minikonsert, två basar och två skilda spelstilar i en basdduo! Låtar som Inget, skriven av god vän, och mer kända som Dear someone av Welch vann publikens gillande. Fredrik Nóren tackade de skickliga basspelande unga männen med orden: ”Så ska det låta när man kommer från Härnösand!”

ObackaPris 1

Efter prisutdelningen och Tom Eddye och Donovan gav jazzkursens lärare en mycket uppskattad och fin konsert. Lärarna var denna gång välkända jazzmusiker och pedagoger som Karin Hammar, Fredrik Norén, Per Nordgren, Gustavo Bergalli, Daniel Fredriksson, Kenji Rabson, Amanda Sedgwick, och Maggie Olin.

Konserten avslutades med att Fredrik uppvaktades av sina musikkollegor till publikens varma applåder.

Text: Anders Olofsson

Bild: Åke Dahlbäck