Uppsala, 26/4: Al Di Meola World Sinfonia – ett hett åtrått återbesök i Sverige!

aldimeola Uppsalakonsert

Al di Meola World Sinfonia startar Europaturné i Uppsala

-Från Beatles till Piazzolla

 Datum: 26 april, Vårkonsert på Uppsala Internationella Gitarrfestival
Plats: Uppsala Konsert & Kongress.


Al di Meola är en av världens absolut främsta gitarrister. Tillsammans med sin grupp World Sinfonia gör han vid den här vårkonserten nu ett hett åtrått återbesök i Sverige. Och det är Uppsala Internationella Gitarrfestival som står bakom bokningen.

Uppsala Internationella Gitarrfestival är idag en av världens mest inflytelserika festivaler med stor musikalisk bredd. I år fyller festivalen tio år och alla gitarrälskare kan se fram emot ett händelserikt år med gitarrmusiken i centrum. Först ut är Al di Meola, som under de senaste snart 30 åren har gjort sig känd över hela världen som en av de största virtuoserna inom jazzen och fusionmusiken.

Tillsammans med John McLaughlin och Paco De Lucia bildade di Meola The Super Guitar Trio, som i början av 1980-talet tog gitarrspelet till hittills oöverträffade nivåer. Men han har inte stannat där. På albumet Cielo e Terra och Soaring Through A Dream lyser kärleken till den brasilianska musiken igenom och på senare år har han borrat sig ner i tangons musikaliska värld.

Hans avundsvärda teknik och musikalitet visade sig redan på skivan Return to Forever 1974 som han gjorde tillsammans med en av sina långvariga vänner och kollegor, Chick Corea.

Al Di Meolas möte och vänskap med den store tangomästaren Astor Piazzolla inspirerade honom till en ny utvecklingsfas i gitarrspelet. Det resulterade i plattorna World Sinfonia och Heart of the Immigrants.

Han tar ytterligare ett steg och låter Beatles genialiska musik återskapas i ny skepnad, formad av hans personligt färgade och virtuosa fantasirikedom.

Missa inte en av vårens större gitarrhändelser!

Bandet: Al Di Meola (USA) – guitar,  Kevin Seddiki – guitar,
Fausto Beccalossi ( Italien) – accordion, Peter Kaszas (Ungern)- drum

Webb: www.uppsalagitarrfestival.se