Vad kan vi vänta oss, Erik Lindeborg?

På fredag spelar Erik Lindeborg med sin trio (Robert Ikiz, trummor och Kristian Lind, bas) på Sthlm Jazz Fest.

Erik är född 1984 och har spelat piano sedan han kunde nå upp till tangenterna. Klassiskt, jazz, Skurups Folkhögskola, Kungliga Musikhögskolan, Fredrik Norén Band, Young Nordic Jazz Comets, egen trio med två cd bakom sig – det är några nyckelord som kan beskriva Eriks karriär så långt.

Så vad blir det på Skeppsholmen, Erik?

– Vi kommer att spela stora delar av sviten Time, som finns på vår cd som kom i januari, berättar Erik.

Kan du beskriva musiken?

– Det blir blandad musik. Det brukar jag alltid säga om min musik, men här stämmer det verkligen. En blandning av klassiskt, rock och jazz.

Vad händer annars framöver?

— Jag är precis färdig med min masters-utbildning på Kungliga Musikskolan, idag faktiskt! Jag har en del planer, som jag inte vill röja nu. Men jag har gjort ett antal solokonserter och hoppas kunna spela in det materialet  i någon bra studio. Jag räknar också med att kunna jobba med material till trions nästa cd, om finansieringen kan ordnas. Och så ska trion ut på en turné nästa år.