Varbergs Teater 21/3: Vintage Jazz Band med Armstrong-program

Vintage Jazz Big Band framför sitt Armstrong-program på Varbergs teater måndagen den 21 mars kl 19.30.

Arr.: Jazz Corner, Varberg. Förköp Göranssons Bokhandel.

Entré: medlemmar 120:-, övriga 150:-

Louis ”Satchmo” Armstrong (1901-1971) är en av jazzhistoriens allra viktigaste profiler. Han växte upp i fattigdom i New Orleans, lärde sig tidigt spela kornett och kom att bli en mästare på sitt instrument. Med sitt spel och sin karakteristiska sång påverkade han starkt jazzens utveckling under 20- och 30-talet. Hans värme och scenpersonlighet charmade en hel värld och han fortsatte att göra inspelningar som hamnade på hit-listorna långt in på 60-talet.

Vintage Jazz Big Band – 12-mannabandet från Göteborg som i år fyller 25 år – presenterar här glimtar ur Armstrongs liv och musik i en berättelse illustrerad med bilder på storbildsskärm och med Armstrongs musik i Vintage JBB:s stiltrogna tappning.

Ur recensioner av tidigare föreställningar:

– Man fick inte bara njuta av Armstrongs klassiker, mellan låtarna serverades dessutom historien om Armstrongs liv. Svängigare föreläsning får man leta efter!

– Musikerna drivs av kärleken till den här musiken och spelglädjen lyser klart.

– Rolf Sundbys arrangemang av Armstrongs Potato Head Blues är en Pärla med det klassiska trumpetsolot transkriberat till trumpettrio. Så kan man leka med traditionerna!

Vintage JBB:s hemsida http://www.vintagejazz.net/ Jazz Corners hemsida http://jazzcornervarberg.se/