Världspremiär för Iris Bergcrantz nya singel

För att parafrasera den grekiske dramatikern Euripides (480 f.Kr.–406 f.Kr.): Säg mig vilka covers du spelat in, och jag ska säga dig vem du är.
Tisdagen den 21 januari släpper jazzsångerskan/kompositören/malmöiten Iris Bergcrantz soloskivan Young Dreams (Vanguard Music Boulevard). Och på den tolkar hon Olle Adolphsons underskönt melankoliska ballad Nu har jag fått den jag vill ha.
Vad lär vi då oss av det? Eller – åtminstone – vad tror vi då att vi lär oss av det?
Tja, det låtvalet tyder ju bland annat på att Bergcrantz har ypperlig smak och att hon har några av sina rötter i den svenska vistraditionen. Dessutom kan man, om man så vill, läsa in en hel del mod i det – Monica Zetterlund har ju också sjungit in Nu har jag fått den jag vill ha. Blott folk som är fullkomligt säkra på sina saker vågar gå i Zetterlunds fotspår, liksom.

Nu på fredag – alltså den 10 januari – ger Bergcrantz ut sin version av Nu har jag fått den jag vill ha som singel. Men redan i dag kan du – exklusivt som sjutton! – smyglyssna på den här på orkesterjournalen.com. Varsågod! Nu har jag fått den jag vill ha är släppt! Lyssna på den på Spotify!

Vackert, vackert, vackert. Tror både Adolphson och Zetterlund skulle tyckt väldigt mycket om den.

Förhandsbeställ ditt exemplar av Young Dreams – som för övrigt är Bergcrantz andra platta under eget namn – på vanguardmusicboulevard.com. Vill du se Bergcrantz live – och det vill du – kan vi berätta att hon spelar på Fasching i Stockholm den 23 januari, på Victoriateatern i Malmö den 25 januari och på Nefertiti i Göteborg den 28 januari. Väl mött!

Följ Iris BergcrantzFacebook och/eller Instagram.

I OrkesterJournalen #4/2016 blev Bergcrantz intervjuad av Johan Jacobsson Franzén. Läs den artikeln i Jazzappen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.