Världspremiär för Lina Nybergs nya singel

Den 6 oktober ser TerrestrialLina Nybergs hett efterlängtade nya skiva – dagens ljus.

Tillsammans med albumen The Sirenades (HOOB, 2014) och Aerials (HOOB, 2016) utgör Terrestrial en trilogi i vilken Nyberg ”beskriver världen”. Och som hon gör det! Ingen sjunger, komponerar, arrangerar och skriver texter som Nyberg. ”De som förhåller sig öppet [till Nyberg] kommer att som belöning ledas in i ett musikaliskt universum som är mycket personligt”, som Peter H Larsen till exempel slog fast när han recenserade Aerials i OrkesterJournalen #1/2017.

Inför släppet av Terrestrial kommer Nyberg att ge ut ett antal digitala singlar. För bra precis tio dagar sedan – alltså den 16 augusti – lades Lazy Afternoon upp på Spotify (njut av den här) och fredagen den 1 september väntar Milky Way. Men redan nu så kan du – exklusivt som sjutton! – lyssna på Milky Way via SoundCloud-spelaren här nedan! (Uppdatering 20170901) Nu är Milky Way släppt, så nu kan du lyssna på den via Spotify-spelaren här nedan!

Releasefesten för Terrestrial – som för övrigt släpps av HOOB – är planerad att hållas på årets Stockholm Jazz Festival. Mer information om den spelningen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.