Världspremiär för Matilda Schyborger Sextetts debutsingel

Debuter kan, som bekant, te sig på en mängd olika sätt.
Vissa är valpiga, nervösa första steg.
Andra är tveklösa, djupt personliga rivstarter.
Onsdagen den 15 maj släpper den unga, Stockholmsbaserade modern jazz/gospel/pop-konstellationen Matilda Schyborger Sextett singeln Approval – deras första.
Och Approval går definitivt – definitivt! – att sortera under den senare kategorin. Vad man än tycker om bilar och ridsport ligger det nära till hands att jämföra den med en frilagd handbroms och/eller en galopphäst som exploderar ut ur en startbox.
Approval är, med andra ord, uppfylld av den där hetsiga, angelägna, svängiga och intelligenta kraften som man också hittar i till exempel Wildbirds & Peacedrums låtar. Så att Matilda Schyborger själv listar Wildbirds & Peacedrums bland sina inspiratörer är inte särskilt förvånande.

Här nedan bjuder vi på en exklusiv förhandslyssning av Approval.

Matilda Schyborger Sextett består av Matilda Schyborger (sång, komposition), Britta Virves (piano), Marcus Wärnheim (sax), Mattias Olofsson (gitarr), Johan Tengholm (bas) och Jonas Bäckman (trummor). Onsdagen den 4 juni kommer de både att följa upp Approval med den digitala ep:n Instar och uppträda på TeaterStudio Lederman i Stockholm. Missa inte! (”Instar” är för övrigt ett engelskt ord som ”beskriver stadiet mellan två skinnömsningar”. Spännande! Tack för den kunskapen, Matilda!)

Följ Matilda Schyborger på Facebook här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.