Varmt och svängigt för alla 3plus

 GladaBarn

Jag tror knappast det finns ett bättre sätt att locka nya jazzdiggare. Skönsjungande Sarah Riedel tillsammans med Georg Riedel på kontrabas, Thomas Backman på altsax och klarinetter, Mattias Ståhl på vibrafon och Jon Fält vid trummorna såg till att entusiasmera både barn och föräldrar.

 Det hela började med att Sarah Riedel presenterade bandet. Men det verkade som om Thomas Backman var försvunnen. Barnen fick hjälpa till att leta efter honom. Thomas dyker plötsligt upp från ett helt oväntat håll spelandes Här kommer Pippi Långstrump. Ett kul och klurigt sätt att få igång den unga publiken. Som sedan verkligen var med på noterna.

SarahMedBarn

Frågor om instrument var annat som engagerade. Innan man släppte lös Emil ville man ha svar på hur en kniv, en såg och en hammare lät. Full fart på barnen förstås. Till slut kom frågan: Hur låter en gubbe? Nåt som Georg Riedel visste. Tala om gott skratt efteråt.

ThomasBackman

Den fina kontaken med publiken bestod av både tal, sång och musik. Högkaratig jazz med snygga solon och för första gången fick jag höra en vibrafon live. En trevlig upplevelse må jag säga.

Var också en upplevelse att se och höra hur lätt de unga tog till sig det som bjöds. Satt som tända ljus under ett saxsolo och bara lyssnade.

JonFalt

Den ordinarie spelningen bestod av: Här kommer Pippi Långstrump, Pippis sommarsång, Karlsson Karlsson, Kalle Teodor,, Lille Katt, Du käre lille snickerbo, Bullerbyn (signatur), Alfons Åberg (signatur), När mamma var liten och Sjörövar Fabbe.

MatiasStahl

Efter det fick barnen instruktioner. Instruktioner om hur man gör för att få ett extranummer. Det klappades väldeliga och extranumret blev Idas sommarvisa.

Georg

Allt som allt ett mycket lyckat koncept för att nå ut med jazz till alla åldersgrupper – en varm, svängig och högklassig familjekonsert från 3 år.

 Text och foto: Hans Ivarsson

Fotnot: Georg Riedel har skrivit musiken till alla låtar utom Här kommer Pippi Långstrump. Där är Jan Johansson kompositör.

Sarah