MollyHammar

Succépremiär på Metropol

MollyHammar

Andreas Petterson är en av vår samtids mest begåvade jazzgitarrister. Med album som Duke with a Gibson, Gershwin on Guitar och Gullin on Guitar har han visat sitt eget kunnande och förmåga på gitarr samt bidragit till att synliggöra gitarrens variationsrika och uttrycksfulla plats i jazzmusiken.

Vid säsongspremiären på Metropol i Härnösand gästade han jazzklubben Öbacka jazz och blues tillsammans med sitt nya band Andreas Pettersson Quartet Peter Gunn – The music of Henry Mancini. Andreas prövar ett nytt projekt med utgångspunkt i ett urval låtar av kompositören Mancinis. Bandet är väl sammansatt med Daniel Tilling piano, Josef Kannebäck bas och på trummor Johan Löfkrantz.

För kvällen hade klubben en ovanligt åldersblandad publik och Andreas flirtade med publiken och sa: ”här i Härnösand är ni ju en bildad publik” så han vågade pröva sina arrangemang på oss. Första set innehöll flera kända Mancinilåtar som Moon River, Days of Wine and Roses och My Manne Shelly.

I den senare briljerade Löfkrantz men alla fyra musiker erbjöds välbalanserade utrymmen för de egna instrumentens klanger i Andreas arrangemang. Setet avslutades med att Molly Pettersson Hammar äntrade scenen till framförallt den unga delen av publikens stora förtjusning. I låtarna A Woman´s worth och Summertime visade hon vilken skicklig sångerska hon redan är och kommunikationen mellan henne och Andreas på scenen gav konserten en extra krydda.

I andra set fortsatte bandet med Mancinitolkningar och undertecknad sätter Andreas tolkning av The Pink Panter allra högst på önskelistan till den CD vi hoppas att projektet resulterar i. Den framfördes variationsrikt, allt från rätt så originalnära tolkningar till kvällens bästa solo på gitarren i rockjazzstil.

Andra set avslutades med några låtar med Molly och nu steg tempareaturen åter hos publiken. Molly har en fantastisk röst som hon lät ta nästan hur höga toner som helst samtidigt som hon engagerat sjöng med hela kroppen. Hon avlutade med att tacka för att hon fick komma och sjunga på Metropol och sa: ”jag är sjutton”. – Vad månde bliva när hon redan har sån utstrålning och skicklighet!

Text & bild: Anders Olofsson

Metropol, Härösand 23/1 2013

Andreas Pettersson & Molly Pettersson Hammar

Annonser
Annonser
array(11) { [0]=> int(55149) [1]=> int(54731) [2]=> int(54566) [3]=> int(54735) [4]=> int(54968) [5]=> int(50803) [6]=> int(54790) [7]=> int(54787) [8]=> int(51323) [9]=> int(54880) [10]=> int(54382) }